Анчан - це незвичайний трав'яний чай синього кольору, що виготовляють з квіток кліторії трійчастої. Ця рослина, також звана метеликовим горошком, поширена в Таїланді, де анчан частіше застосовують з льодом як прохолодний напій. У нас же його найчастіше заварюють як трав'яний чай. Варто зазначити, що анчан - це абсолютно натуральний напій без додавання штучних барвників, а синій колір забезпечують рослинні глікозиди, що містяться в квітках кліторії, так звані антоціани. При цьому, якщо додати сік лимона, напій змінить колір на фіолетовий. Анчан не містить кофеїну, а за свої корисні властивості його називають природним антидепресантом.
Як заварювати:
3-5 квіток на 200 мл гарячої води температурою близько 85°С. Час заварювання 2-5 хвилин.
Основні | |
---|---|
Вага | 50 г |
Форма випуску | Розсипний |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Трав'яний чай |
- Ціна: 150 ₴